Liidaa lovella! osa 3

01.04.2022

Haluatko sä olla lovella liidaaja? Haluatko johtaa itseäsi ja/tai tiimiäsi sydämestä käsin, haluatko ohjata perhettäsi tietoisemmin, tai onko vastuullasi muita, joiden hyvinvointiin osaltasi voit ja haluat voimaannuttavasti vaikuttaa?

Missä heitä 'kasvaa'?

Keitä ne sydänten johtajat sitten oikein ovat? He voivat olla lähtökohtaisesti keitä vain. Sinä tai minä. Itsestäänselvästi he eivät ole niitä, jotka nyt johtavat - tai voivat toki ollakin. Rohkeampaa olisikin kysyä: Kuka on valmis heidät löytämään ja heihin luottamaan? Kuka on valmis näkemään tavallista tarkemmin ja laaja-alaisemmin? Kuka on valmis ottamaan esille näkemänsä? Ja kuka on valmis suodattamaan esille otetusta suurimpia yksilöllisiä ja sitä kautta yhteisöllisiäkin vahvuuksia? Kuka on oikeasti valmis johtajuudessaan edellisissä lovella liidaamisen blogeissa lainatun Lao Tzun kuvaamaan tilanteeseen, jossa ihmiset kokevat itse onnistuneensa ja kantavat tähtinä siitä hyvää mieltä ja ansaittua kunniaa? Kuka on todella valmis tällaiseen kasvuun - itsekin hyvinvoiden?

Hyvä johtaminen huomioi kaikki näkökulmat. Sydänten johtaminen ei päästä niistä yhtäkään käsistään. 

"Hei, tiedätkö mitä? Kuulen ja tunnen, että olet ärtynyt, ehkä vihainenkin. Tunnet ehkä tulevasi keskustelussamme epäoikeudenmukaisesti kyseenalaistetuksi, etkä kenties kuulluksi ja sitä kautta vähemmän arvostetuksi. Olet tässä käsillä olevassa tilanteessa kieltämättä vähemmistön puolella, vaikka sillä ei ole mielestäni merkitystä. Tapasi toimia aiheuttaa meissä muissa myös tunteita: väsymystä ja epätoivoa, uskonpuutetta kuulluksi tulemisesta sekä asian ratkeamisesta. Koemme osaltamme myös neuvottomuutta. Emmekä tiedä, miten onnistuisimme pääsemään jälleen yhteisen, sen oikean asian äärelle. Miten voisimme yhdessä etsiä ulospääsyn tästä tilanteesta? Haluan kuulla ajatuksiasi. Mitä sinä ehdotat, että konkreettisesti tekisimme tämän asian ratkaisemiseksi? Mistä lähtisimme liikkeelle? Mikä sinusta olisi nyt viisainta?" (mukaeltu tunnekouluttaja Camilla Tuomisen tekstistä)

Synnytä tähtiä

Se tuntuu niin hyvältä. Mikä? Se, että huomaat ihmisten oivaltavan itse, innostuvan ja motivoituvan sisäisesti. Se tuntuu niin hyvältä, kun voit tuntea, että alkavalla muutoksella on mahdollisuudet kestää. Eikä vain kestää, vaan lähteä lentoon - niinä huonompinakin päivinä. Itsekkyyden, pelon, epävarmuuden ja erottelun kylvämisellä sitoutuminen ei koskaan saavuta parhauttaan. Lovella liidaaminen tarjoaa ajatuksen siemeniä siitä, minkä kylvämisellä voidaan synnyttää tähtiä (mahdollistaa niiden kuoriutuminen). Sellaisiakin, joita ei kenties kukaan kuvitellut edes löytävänsä. Ainakaan ihminen itsestään.

Kun liidaat lovella, teet tiimistäsi tähtiä.

Tieto ei riitä

Miksi valitsen toistaa tämän tärkeän otsikon sisältämän ajatuksen? Siksi, että irtipäästäminen ajatuksesta, että massiivinen määrä hyvääkään tietoa riittäisi sellaisenaan lovella liidaamiseen, mahdollistaa kaikki tarpeelliset muutokset ja kasvuperustan. Onko sun oltava aina oikeassa? Mieti tarkkaan sopiiko se omasta 'käyttöjärjestelmästäsi' kumpuavana ilmiönä lovella liidaamisen pohjaksi? 

Palvele / Serve

Liidaa lovella <3

Tämä blogitrilogian Liidaa lovella eli Leading with Love 3/3 kirjoitus kuvaa sydänten johtajan ominaisuuksia ja sydänten johtamisen valintoja. Ei pakotettuna, vaan luonnollisena oman itsetuntemuksen jatkuvaan sparraukseen perustuvana kasvuominaisuutena. Sisäisenä haluna ja motivaationa.

Haluatko sä liidata lovella?

Näkökulmani tähän pohdintaan kumpuaa rooleistani työntekijänä, usean työyhteisön jäsenenä, kollegana, monen erilaisen esimiehen alaisena, itse lukuisten erilaisten osaajien esimiehenä sekä erilaisten yhteisöjen kouluttajana ja siten kuulevana korvana. En kuitenkaan pidä olennaisena keskustelua siitä, kenen näkökulmasta johtamisen hyvyyttä tulisi ensisijaisesti arvioida. Hyvä johtaminen huomioi kaikki näkökulmat. Sydänten johtaminen ei päästä niistä yhtäkään käsistään.

Jaksatko vielä? Tipsit 11-15

#YKSITOISTA:

Kykenet tasapainoisuuteen ja rauhallisuuteen ilman jatkuvaa puskemista. Muodostat olemuksellasi rauhallisuutta kiireenkin kokemuksen keskelle. Sinun jalkasi pysyvät vahvasti maan pinnalla, vaikka muiden 'myrskyt omissa vesilaseissaan' pyörisivät kuin viimeistä päivää. Säilytät ajatuksesi selkeinä, etkä menetä tällöinkään kykyäsi antaa sopivasti tilaa - ihmisille ja asioille. Olet niin tuttu omien vesilasimyrskyjesi kanssa, että tämä ylipäätään voi mahdollistua eli tunnistat sekä tunnustat ilmiön ja olet testannut sitä oman itsesi kanssa vaihtelevinkin lopputuloksin.

#KAKSITOISTA:

Haluat olla ihminen ennemmin kuin täydellinen, ideaalisti suoriutuva, oman pomon mieleen, muita parempi, uskottava, paras tai jotain muuta vastaavaa pinnallista egoamme tyydyttävästi silittelevää. Asenteessasi lähdet kutakin päivää päin ajatuksella: "Joka päivä eka päivä."


#KOLMETOISTA:

Ymmärrät, että kaikki tärkeä ihmisten välillä ei ole silmin tai korvin havaittavissa. Et häiriinny siitä, ettet pysty tieteellisesti tai muutoin todistamaan eittämättä olemassa olevaa näkymätöntä ja valtavaa vaikutinta ihmisten välillä ja vuorovaikutuksissa. Energia ei häviä, mutta voi muuttaa muotoaan. Tutkit tätä näkymätöntäkin maailmaa ja sanoitat sekä hyödynnät kertyvää kokemustasi tuloksekkaasti monin erilaisin ja menestyksekkäin tavoin. Ymmärrät täältä löytyvän ihan oma viisautensa. Olet valinnut olla kärsivällinen. Sallit sen levollisesti toisillekin.


#NELJÄTOISTA:

Sinua voi kuvailla viisaaksi. Ei ensisijaisesti nippelitietotavalla, vaan syvällä, ymmärtävällä, hyväksyvällä, turvallisella ja tyynellä tavalla. Olet orientoitunut kokemaan jäävuoren valtavat juuret huipun näennäisen hiomisen sijasta. Ymmärrät toki, että moni yhteisössäsi on sukeltanut joissain asioissa paljon sinua syvemmälle. Kyse ei olekaan kilpailusta. Valjastat yhteisön kokemusrikkauden ja ihmisyyden moninaisuuden yhteiseksi ja jatkuvasti muuttuvaksi vahvuudeksenne.


#VIISITOISTA:

Luot tietoisesti ilmapiiriä, jossa aivan kaikki hyvä on mahdollista. Ja yhteisösi tietää sekä todella tuntee sen, myös niissä haastavissa hetkissä. Olet muille sanojesi, tekojesi ja ajatustesi mukainen esimerkki. Johtamistyösi on palvelua (serve) - ei irvishampain, vaan koko sydämestäsi. Ja nautit sen kaikista koukeroista. Niistä yllättävistäkin, joista muodostuu ajan myötä hyviä ystäviäsi.

Löydä tasapaino!

Leading with Love -ohjelmaan sovelletaan ryhmävalmennuksen sekä yksilövalmennuksen viitekehyksiä. Valmennuksen kohteena on parhaimmillaan samanaikaisesti ja limittäin sekä organisaation/yhteisön esimiehet yksilöinä ja ryhmänä että koko työyhteistö. Keskustellaan tarkemmin toiveista, tavoitteista ja tahtotilasta sekä valmennuksen mahdollisuuksista lovella liidaamisessa. Suunnitellaan yhdessä sydämellinen ja vaikuttava paketti <3 Koska hyvä tuote tai palvelu ei sellaisenaan enää riitä. Kutsu kuuluu jollekin syvemmälle ja merkityksellisemmälle. Lovella liidaaminen perustuu ihmisyydelle, itsetuntemukselle sekä aidolle tahtotilalle kasvaa ja tarjota kasvumahdollisuuksia myös muille. Haluatko sä olla lovella liidaaja?

Mitä ajatuksia lovella liidaaminen sinussa herättää?

Blogitrilogian 1. osaan voit tutustua tästä ja 2. osaan tästä. Kerro meille, mitä fiiliksiä ja ajatuksia lovella liidaaminen herättää just' sussa? Ota sitoumuksetta yhteyttä.


Haasta itsesi pohtimaan:

  1. Miten hyvin teoriasi ja käytöntösi eli se, miten toimit, teet, olet ja hengität natsaavat yhteen? Jos havaitset ristiriitoja, tarkastele niitä lempeydellä. Onko jotain, missä haluat muuttua?
  2. Kuunteletko intuitiotasi? Uskallatko luottaa siihen? Mitä se sinulle viimeksi viesti sellaista, mihin tartuit ja sellaista, minkä ohitit?
  3. Oletko kilpailuhenkinen? Mihin haluat tämän voimavarasi jatkossa ohjata?

Haluatko tutkia tarkemmin henkilökohtaisen tai ryhmäcoachingin mahdollisuuksia sekä saada jalostamiskelpoisia oivalluksia ja ymmärrystä sisäisen kasvun aiheissa? Haluatko pysähtyä kohtaamaan sisäisillä ovilla koputtelevat KUMUsi, laajentaa oman elämäsi karttaa ja voida rohkeasti paremmin? Vaikka mikään ei olisi just' nyt edes huonosti. Kun kiinnostut elämysmatkoista sisäänpäin, LIITY kasvavan KUMU-yhteisömme postituslistalle! Tätä mahdollisuutta et halua missata.

Syvennytään yhdessä tarkemmin lovella liidaamiseen?