Tilaa oivalluksille, tilaa mahdollisuuksille ja tilaa tarinasi todelliselle muuttamiselle!

01.02.2022

Räjäytä, leivo, muotoile, piirrä, kuvittele, muovaile, hiivi, ryömi, rynni tai etene vaikka takaperin. Tapa on vapaa. Kysymykset ja ovia avaavat oivallukset ohjaavat eteenpäin. Ihmettely on uusi musta. Pelot, vihat ja vastoinkäymiset kutsutaan istumaan viereiseen tuoliin ja tehdään tuttavuutta - otetaan syliin syrjimisen sijaan. Tämän voit aloittaa vaikka heti verkkovalmennustemme turvallisessa ohjauksessa - ihan itsenäisesti.


Ainoa mikä valmennuksessa on ihan varmaa: havainnoit tai jätät havainnoimatta, ajattelet tai jätät ajattelematta, teet tai jätät tekemättä, vastustelet tai jätät vastustelematta (omaa muutostasi) - se on jotain muuta kuin aiemmin. Jotain uutta, joka avaa varmasti uusia ovia! Koska fakta on, että samoin tekemällä tavoittaa haluamattaankin vain samoja asioita, yhä uudelleen ja uudelleen. Samalla logiikalla uusin valituin tavoin saavutetaan täysin uudenlaisia lopputuloksia. Niitä uusia tarinoita, joista muodostuu elämäsi läpimurtoja - hetkiä (momentum), joiden jälkeen vanha on mennyttä ja uusi on mahdollisuus ihan mihin vain. Kun uudet ovet ovat edessäsi, valitsetko avata?

Haasta itsesi tunnistamaan ja tunnustamaan samanlaisena toistuvat kaavasi ja mielen mallisi. Muuta mindstateasi, itse itsellesi vahvistamaasi tarinaa itsestäsi ja elämästäsi sekä lopulta sisäisiä strategioitasi ja käytännön valintojasi - näin muutat elämäsi. Jo olemassa olevaa hyvää ei toki kannata muuttaa. Erottaakseen olennaisen on pysähdyttävä ja käännyttävä sisäänpäin. Oletko valmis?

Vain uusin tavoin ja todellisin käytännön toteutuksin saavutetaan uudenlaisia lopputuloksia.

Vastaukset ovat jo sinussa

Et ehkä usko, mutta kaikki tarvittavat vastaukset ovat jo sinussa. Siellä ne odottavat :) Ne ovat niin kutkuttavan lähellä ja kuitenkin usein niin huomattavan syvällä piilossa sekä vaikeasti tavoitettavissa. Miksi? Pitkälti siksi, että olemme kärsimättömiä ja kärsimättömyydessämme etsimme vastauksia pääosin ja yhä uudelleen ja uudelleen ulkopuoleltamme: teemme, toimimme, touhuamme, suoritamme, syyttelemme, uhriudumme, pelkäämme, ostamme, turvaamme, haluamme heti jne. On jotenkin helppoa tai sitten pinttynyt tottumuksemme ajatella, että jonkun toisen muutos muuttaisi jotenkin omaa tilannettamme. Ajatus tästä on kuitenkin vähän sama, kuin rikkoisi peilin ajatellen ja toivoen, että se muuttaisi jotenkin todellisia kasvojamme.

Tämän kaiken ulkoistamisen ja muilta odottamisen jälkeen istahdamme syvään puuskahtaen kaikkemme antaneina tuntien mahdollista tyytyväisyyttä (kenties hetkellistä/pidempiaikaista) tai edelleen tunnistettavaa tyytymättömyyttä. Tyytyväisyyttä on miellyttävämpi tuntea, koska silloin ei pety niin paljon. Siksi usein väkisinkin puskemalla valitsemme tyytyväisyyden - pintatunteeksemme. Haluten uskoa sen voimaan. Siihen syvään todelliseen tunteeseemme emme kuitenkaan pysty vaikuttamaan muutoin kuin pois painamalla. Ja silläkin vain väliaikaisesti.

On rohkeutta uskaltaa olla tarvittaessa myös tyytymätön - vaikka olisikin tehnyt kaikkensa. Tuo tyytymättömyys voi ohjata polulle, jonka varrella kasvaa henkilökohtainen tyytyväisyys - se todellinen sellainen. Jos ei ihan heti, niin ajan kanssa. Missä epäonnistuit menneellä viikolla? (vastauksesi) Hyvä! Se on mahdollisuutesi oppia jotain uutta.

Luota prosessiin

Ajatukset, tunteet ja sisäiset prosessit eivät useinkaan kirkastu heti. Tarvitaan aikaa, sitkeääkin työtä, sopivia taukoja, asioihin palaamista - kypsyttelyä. Kärsivällisyyttä ja luottamusta. Sekä halua harjoitella. Yhä uudelleen ja uudelleen. Voit oppia nauttimaan myös epäselvistä ja kirkastumattomista ajanjaksoista. Voit oppia luottamaan, että vastaus tarkentuu kyllä ajallaan ollen tuolloin aivan täydellinen - siinä hetkessä. Ja vähintäänkin taaksepäin katsottuna voit vain tyytyväisenä todeta: "Mikä kasvumatka!"

Kysy parempia kysymyksiä ja sitten: Luota.

"Olisinko ylpeä itsestäni, jos puhuttelisin toisia ihmisiä kuten annan omien ajatusteni puhutella minua?" Ja miten ajatukseni sitten puhuttelevat minua? Entä sinun sinua? Miten puhut hiljaa mielessäsi itse itsellesi? Viikoittain, päivittäin tai ehkä jopa kaiken aikaa. Oletko ajatellut tai pistänyt merkille tätä sisäistä puhettasi ja sen uskomuksiasi alati vahvistavaa tarinaa? Uskallatko olla tämän havaintosi suhteen itsellesi rehellinen? Myöntää totuudenmukaisesti, miten asia tällä hetkellä on. Ole utelias sekä lempeä itsellesi. Tarkkaile sisäistä puhettasi. Saatat havaita jotain, mistä et ennen ollut edes tietoinen. Jotain, mistä olet valmis päästämään irti. Jotain, mitä haluat muuttaa. Oivalluksesi ovat muutostesi avaimia. Pakottamatta ja samalla syvästi valitulla omalla tahdolla.

Kun sua kyllästyttää, väsyttää tai pelottaa enemmän jäädä vanhaan kuin 'hypätä' uuteen: Me hyppäämme kanssasi! Me todella haluamme heittäytyä kanssasi. Autamme löytämään vastaukset sisältäsi, kuljemme rinnallasi, avaamme ovia, oivallutamme, teemme parempia kysymyksiä ja luomme mahdollisuuksia, jotta Sinä voit muuttaa tarinaasi - ja elämääsi. Tutustu meihin tarkemmin ja varaa ilmainen testivalmennus. Testivalmennuskalenterissamme on vielä tilaa Sinulle. Ota yhteyttä! Ja muista, että...

Change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end. - Robin Sharma


Haluatko tutkia tarkemmin henkilökohtaisen tai ryhmäcoachingin mahdollisuuksia sekä saada jalostamiskelpoisia oivalluksia ja ymmärrystä sisäisen kasvun aiheissa? Haluatko pysähtyä kohtaamaan sisäisillä ovilla koputtelevat KUMUsi, laajentaa oman elämäsi karttaa ja voida rohkeasti paremmin? Vaikka mikään ei olisi just' nyt edes huonosti. Kun kiinnostut elämysmatkoista sisäänpäin, LIITY kasvavan KUMU-yhteisömme postituslistalle! Tätä mahdollisuutta et halua missata.

Oivallukset ovat muutosten avaimia