Valmentajat

Ei temppuja!

...vaan tietoista sisäänpäin kurkottamista

Outi

itsensä kohtaamisen, sisäisen kasvun ja turvallisten muutosten valmentaja/coach, ratkaisukeskeinen LCF Life Coach®, Työfysioterapeutti (YAMK) - oppaasi sisäisille elämysmatkoille

"Mä valitsen joka päivä kuulla sydämellä ja nähdä silmät kiinni eli tuntea. Turvallisuustavoitteinen järjen äänen kuunteleminen on omalla kohdallani niin vahvasti opittua, että tuntemisen harjoittelu, tunteiden sanoittamisesta puhumattakaan, on tuntunut elämässäni monin paikoin kangertelevalta haastaen suhdetta sekä itseen että toisiin. Rakastan kokemuksellisia tarinoita, rehellisyyden paljastamaa vapauttavaa, vaikka vaikeaakin totuutta ja haavoittuvuuden tarjoamia rohkeita mahdollisuuksia. Vähintäänkin sitten jälkikäteen, jos vaikeuksien aikana en onnistuisikaan olemaan levollisen tietoinen. Sitäkin sattuu.

Herkkyys on voimani ja samalla haasteeni. Tavoitteenani onkin tasapaino, jossa uskallan olla auki ja samalla elää itsestäni luopumatta. Kasvaa peloista huolimatta ja juuri niiden vuoksi. Tunnen jokaisen hetken sisältävän valinnan mahdollisuuden. Se samalla ilahduttaa ja usein ärsyttääkin. Opettelen hyödyntämään yhä tietoisemmin hetkiäni ja kunnioittamaan valintojani - myös niitä huonompia (ja opettavaisempia), vaikka juuri se onkin mielessäni joskus hyvin vaikeaa.

Sydämeni 'kasvuareenoita' ovat äitiys/vanhemmuus, elämä kilttinä tyttönä eron pyörteissä ja jälkeen sekä uusperhekuviot ja tietoisempi sydänten johtaminen - itsensä ja muiden. Uskon siihen ja olen omassa elämässäni päässyt käytännössä todentamaan, että jokaisen omassa sisimmässä piilee lopulta ne elämän makeimmat pääsyliput. Miks' niistä ja niiden sijaintipaikasta ei puhuta enempää? Etsitään ne yhdessä!

Katso tänne. Olet jo perillä! Huolimatta siitä, että mielesi väittäisi toisin (usein väittää). Riität just' nyt, ja sen päälle voit seikkailla sisäisesti ihan mielin määrin. Eikä saavuttamaasi lopputulosta voi kukaan ottaa sulta koskaan pois. Se on ikuista."


Outin koutsaamista kuvaavat sanat:

rehellisyys ja totuudellisuus, avoimuus, aito kohtaaminen ja läsnäolo, ihmettelyn taito, uskaltava tarkkanäköisyys, hyväksyntä ja tahtotila turvan tietoiseen rakentamiseen, halu tutkia inhimillisen kohtaamisen mahdollisuuksia ja mahdollisia kompastuskiviä suhteessa itseen ja ympäröivään maailmaan, muutostahto (pelosta viis)

Mika

tietoisemman elämän mentori & muutosvalmentaja, hengitysvalmentaja, NLP-koutsi, läpimurtaja - oppaasi sisäisille elämysmatkoille

"Vain nykyhetki on todellinen. Vain sieltä voi löytää todellisen itsensä, tietoisuuden tai sielunsa. Olen silti elänyt monien tavoin suurimman osan elämästäni menneisyydessä vain luullen olevani nykyhetkessä. Kipumme tiedostamattomat juuret ovat aina menneisyydessä ja siksi olemme sidottuja sinne niin pitkään, kunnes alamme tietoisesti kohtaamaan menneen kivun nykyisyydessä. Vasta sitten alamme vapautumaan sinne, missä elämämme juuri nyt todellisuudessa tapahtuu - nykyhetkessä.

Tietoinen matka nykyhetkeen on kuitenkin täynnä sisäisiä ja ulkoisia haasteita. Kun alkaa tiedostamaan nykyisyydestä käsin menneisyyttään, vastaan nousee oman kivun suojaksi rakennetut psyyken suojamuurit ja ehdollistumat. Ja kun emme pysykään meille ja muille tutuksi tulleissa rooleissa, ympäristömme hämmentyy ja saatamme jäädä yksin.

Oma hapuileva matkani kohti nykyhetkeä alkoi havahtuessani vähitellen tiedostamaan kärsimyksestäni syntyviä itseään toistavia kaavoja. Elin nykyhetkeä tiedostamattomuudestani käsin, ja siksi nykyhetki ja tulevaisuus näyttivät aina toistavan menneisyyttä - vaikka ulkoinen ympäristö välillä vaihtuikin ja yritin kehittää haavoittunutta itseäni paremmaksi.

Tietoisuuden valon kasvaessa ja ymmärryksen lisääntyessä aloin pakenemisen sijaan omistamaan menneisyyteni. Silloin kaavani ja vastoinkäymiseni alkoivat saamaan uusia, myönteisempiä merkityksiä. Ne alkoivat paljastumaan oviksi kohti syvempää itsetuntemusta ja tietoisempaa elämää. Muutos ei tullutkaan etsimällä syitä ulko- vaan sisäpuolelta, vaikka niin olin oppinut ja opetettu elämää tarkastelemaan.

Kasvava tietoisuuden valo piirtää vähitellen tarkemmin esiin myös oman varjon eli aikaisemman tiedostamattomuuden, psyyken tukahdutetut ominaisuudet ja varjopuolet. Tämän kummituksen projisoimme peloista käsin tiedostamattomasti toisiin ja taistelemme näin omia peilikuviamme vastaan. Varjomme kätkee tiedostettuna myös suurimman potentiaalimme. Siksi varjon integroiminen ja tasapainotus on osa tietoista matkaa kohti sisäistä eheyttä, vapautta ja unelmia - kohti elämää, joka on tässä ja nyt.

Vedä syvään henkeä. Elämä on tässä, ole sinäkin. Kun kohtaat sen, mitä pakenet, löydät myös sen mitä etsit..."


Mikan koutsaamista kuvaavat sanat:

pyrkimys tietoiseen läsnäoloon, luovuus, kiinnostus ihmisyyden ilmiöihin ja ytimeen, rohkeus totuuden etsintään ja haastamiseen sekä traumojen kohtaamiseen, henkisyyden ja mystiikan tutkiminen sekä ikiaikaisten viisauksien tuominen tämän päivän ihmisen kehityksen tueksi, omien kokemusten johdattaminen tietoiseksi eheytymisen matkaksi eli teoriasta käytännöksi

Kasvetaan yhdessä!

Vaalimme aitoutta ja totuudellisuutta, jotka kumpuavat omien pelkojemme takaa löytyneistä oivalluksista ja läpimurroista. Ihmeellisyyksiemme ja outouksiemme hyväksymisestä sekä elämästämme ilman sen hienompia termejä. Arvostamme sydämen sivistystä ja sen mukaista kohtaamista. Haluamme välittää voimaantumista luoden riittävyyden, kasvumahdollisuuksien ja käytännön muutosten kestävää perustaa. Uskomme, että sinäkin voit tavoittaa parhaan potentiaalisi, kyvyn valmentaa itse itseäsi sekä haluamasi omantuntuisen elämän.

Fakta on, ettemme voi muuttaa kenenkään kaavoja, parantaa haavoja, emmekä tehdä muutoksia muiden puolesta. Voimme luoda hyväksyvän ja turvallisen tilan kasvumatkalle sekä saatella läpimurtoihin myös silloin, kun eteneminen tuntuu vaikeammalta, väsyttävältä ja paikoin jopa pelottavalta. Voimme todella nähdä ja kohdata sinut. Tehdään yhdessä matkaa sisäänpäin. Are you ready?

Henkilökohtaisen kasvun matkalla ehdoitta hyväksyvä, luotettava ja kokemuksellisella tavalla ymmärtävä kanssakulkija on rikkaus meistä jokaiselle.

Kohti oman elämän läpimurtoja!

Vaklaa KUMUn valmennuspalautteita!

"Kuuntelet aidosti omaten lempeää kokemuksellista viisautta. Kanssasi on turvallista työskennellä."

KUMUn valmennettava

"Padotut tunteet lähtivät turvallisesti liikkeelle. Näitä oivalluksia käytän vielä pitkään ja jalostan eteenpäin."

KUMUn valmennettava

"Valmennus vahvisti positiivisia ajatuksia itsestäni ja muutoksesta, jota kohti haluan edetä."

KUMUn valmennettava

"If you don't try, you will never know"