Valmentajat

Emme tavoittele täydellistä - vaan todellista!

Ei temppuja eikä 'purkkaratkaisuja', vaan rehellisempää ja tietoisempaa sisäänpäin kurkottamista aidosti pysyvän paremminvoinnin puolesta. KUMU Valmennuksen pääosassa olet aina sinä!

Outi

hyvinvointivalmentaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, työfysioterapeutti (YAMK), kouluttaja, fasilitoija ja ryhmänohjaaja, kolmenmama

"Mä valitsen joka päivä kuulla sydämellä ja opetella näkemään silmät kiinni. Turvallisuustavoitteinen järjen äänen kuunteleminen on omalla kohdallani niin vahvasti elämässä opittua, että tuntemisen harjoittelu, tunteiden sanoittaminen sekä tunnetyö ylipäätään on tuntunut elämässäni monin paikoin kangertelevalta haastaen suhdetta sekä itseen että toisiin ja tapahtumien kulkuun. Rakastan kokemuksellisia tarinoita, rehellisyyden paljastamaa vapauttavaa, vaikka usein vaikeaakin totuutta ja haavoittuvuuden tarjoamia rohkeita mahdollisuuksia. Vähintäänkin jälkikäteen, jos vaikeuksien aikana en onnistuisikaan olemaan levollisen luottavainen ja tietoinen. Sitäkin sattuu.

Herkkyys on voimani ja samalla haasteeni. Tavoitteenani onkin tasapaino, jossa uskallan olla auki ja samalla elää itsenäni itsestäni luopumatta. Kasvaa peloista huolimatta ja juuri niiden vuoksi. Tunnen jokaisen hetken sisältävän valinnan mahdollisuuden. Se samalla ilahduttaa ja usein ärsyttääkin. Opettelenkin hyödyntämään yhä tietoisemmin arvokkaita hetkiäni ja kunnioittamaan valintojani - myös niitä huonompia (ja opettavaisempia), vaikka juuri se onkin mielessäni joskus hyvin vaikeaa.

Sydämeni selkeitä 'kasvuareenoita' ovat äitiys/vanhemmuus, elämä kilttinä tyttönä lapsena/nuorena sekä avioeron ja perheen hajoamisen pyörteissä ja sen jälkeen, uusperhekuviot sekä tietoisempi ihmisten kohtaaminen ja sydänten johtaminen - itsensä ja muiden. Uskon siihen ja olen myös omassa elämässäni päässyt käytännössä todentamaan, että jokaisen omassa sisimmässä piilee lopulta ne elämän makeimmat pääsyliput. Miks' niistä ja niiden sijaintipaikasta ei puhuta enempää, vaan etsitään usein tosi kaukaa ja kauan? Etsitään me ne yhdessä! Siis sisältä.


Hei juuri sinä! Oikeasti olet jo perillä. Mielesi haluaa todennäköisesti kyllä uskotella muuta, mutta se usein vain huijaa. Älä siis usko kritiikittä kaikkea! Keskity matkaan. Jokainen arkipäiväsi sisältää tuhansia ja tuhansia valintoja. Tehdessäsi valinnat pikkuhiljaa itseäsi syvemmin tuntien ja tietoisemmin, voit päivä päivältä myös paremmin. Tietoisuus ei ole lopulta sen kummallisempi asia. Emme tavoittele täydellistä, vaan todellista!"


Outin koutsaamista kuvaavat sanat:

rehellisyys ja totuudellisuus, avoimuus, aito kohtaaminen ja läsnäolo, kuuntelun ja ihmettelyn taito, uskaltava tarkkanäköisyys, hyväksyntä ja tahtotila turvan tietoiseen rakentamiseen, halu tutkia inhimillisen kohtaamisen mahdollisuuksia ja mahdollisia kompastuskiviä suhteessa itseen ja ympäröivään maailmaan, muutostahto (pelosta viis)

Mika

paremminvointi- ja hengitysvalmentaja, NLP-practitioner

"Vain nykyhetki on todellinen. Ainoastaan siellä voi löytää todellisen itsensä, tietoisuuden tai sielunsa. Olen silti itsekin monien muiden tavoin elänyt suurimman osan elämästäni menneisyydessä ainoastaan luullen eläväni nykyhetkessä. Kipujemme tiedostamattomat juuret sijaitsevat aina historiassa. Siksi olemmekin sidottuja sinne juuri niin pitkään, kunnes rohkenemme tietoisesti kohdata menneen kivun nykyisyydessä. Vasta sen jälkeen vapaudumme sinne, missä elämämme todellisuudessa tapahtuu - jatkuvassa nykyhetkessä.


Vedä syvään henkeä. Elämä on tässä, ole sinäkin. Kun kohtaat sen, mitä pakenet, löydät myös sen, mitä etsit..."


Mikan koutsaamista kuvaavat sanat:

pyrkimys tietoiseen läsnäoloon, luovuus, kiinnostus ihmisyyden ilmiöihin ja ytimeen, rohkeus totuuden etsintään ja haastamiseen sekä traumojen kohtaamiseen, henkisyyden ja mystiikan tutkiminen sekä ikiaikaisten viisauksien tuominen tämän päivän ihmisen sisäisen kehityksen tueksi, omien kokemusten johdattaminen tietoiseksi eheytymisen matkaksi eli teoriasta käytännöksi

Lapset ovat elämän suola (ja sitruuna)!

Me KUMUssa vaalimme aitoutta ja totuudellisuutta, jotka kumpuavat omien pelkojemme sekä haavoittuneisuutemme takaa ajankin kanssa löytyneistä oivalluksista, muutoksista ja läpimurroista. Ihmeellisyyksiemme ja outouksiemme hyväksymisestä sekä elämästämme ilman sen hienompia termejä. Arvostamme yksinkertaisesti sydämen sivistystä ja sen mukaista kohtaamista. Haluamme välittää toivoa luoden riittävyyden, totuudellisuuden, kasvumahdollisuuksien ja käytännön muutosten kestävää perustaa. Uskomme ja kokemuksesta myös tiedämme, että sinäkin voit tavoittaa hetken parhaan potentiaalisi, kyvyn valmentaa itse itseäsi sekä haluamasi omantuntuisen ja rikkaan elämän.

Totuus kuitenkin on, ettemme voi muuttaa kenenkään kaavoja, parantaa haavoja, emmekä ymmärtää tai tehdä muutoksia puolesta. KUMUssa luomme hyväksyvän ja turvallisen tilan kasvumatkalle sekä saattelemme läpimurtoihin myös silloin, kun eteneminen tuntuu vaikeammalta, väsyttävältä ja paikoin jopa pelottavalta. Näemme, kuulemme ja kohtaamme siis juuri sinut. Et ole matkallasi siis yksin. Ota KUMU-blogi seurantaasi ja haasta itsesi hyvällä tavalla.

Henkilökohtaisen kasvun matkalla ehdoitta hyväksyvä, luotettava ja kokemuksellisella tavalla ymmärtävä kanssakulkija on rikkaus meistä jokaiselle.

Vaklaa palautteita!

Kuuntelet aidosti omaten lempeää kokemuksellista viisautta. Kanssasi on turvallista työskennellä.

Padotut tunteet lähtivät turvallisesti liikkeelle. Näitä oivalluksia käytän vielä pitkään ja jalostan eteenpäin.

Valmennus vahvisti positiivisia ajatuksia itsestäni ja muutoksesta, jota kohti haluan edetä.

"If you don't try, you will never know"