Mutsimatka

Omista tarinasi, jotta se ei omista sinua!

Kuuntelu on vaikea taito. Meillä KUMUssa se on kuitenkin kyky n:o 1. Innostumme aitoudesta, yllättävistäkin oivalluksista, todellisista muutosmahdollisuuksista ja oman elämän läpimurroista. Emme harrasta hetkellisiä 'purkkaratkaisuja', vaan käymme rinnallasi kohti - luottamuksella, rehellisesti ja tositarkoituksella!

Unelmoitko äitiydestä tai olet tulossa äidiksi? Oletko vauvan, pikkulapsen, teini(e)n tai uusperheen äiti? Ovatko lapsesi muuttaneet jo pois kotoa, tai olet ehkä isoäiti tai jopa isoisoäiti? Varaäiti tai kumppanisi lasten äitihahmo? Lastesi ainoa huoltaja, vai onko lapsillasi elämässään ehkä useampikin äiti? Oletko äiditön, ehkä lapseton tai sekä että? Minkälaisen leiman äitikokemuksesi on elämääsi jättänyt ja minkälaisen tarinan parissa elät juuri nyt? Entä minkälaista äitikokemusta haluat oppia luomaan tästä eteenpäin?

Virkeänä valitset varmasti viisaammin!

Unohtumaton mutsimatka tukee tavoitteellisesti uudenlaisten oivallusten ja mindstaten heräämistä sekä käytäntöönpanoa, mielen toistuvien ja jo käyttökelvottomiksi muodostuneiden kaavojen tunnistamista ja muuttamista, havaintojen lempeää kohtaamista ja niistä tarvittaessa irtaantumista sekä rehellistä uskallusta pureskella esiin nousevaa turvassa hyväksyvän ja läsnäolevan rinnallakulkijan kanssa. KUMU tekee kanssasi haastavastakin mielekkäämpää kulkiessasi kohti stressivapaampaa, tietoisempaa ja siten paremminvoivaa itseäsi, nautinnollista äitiyttä sekä koko elämää. Ota KUMU-blogi säännölliseen seurantaan ja haasta tavanomaiset ajattelutapasi turvassa.

UseinKysytytKysymykset

👉 Selviääköhän suuntani verkkovalmennuksen läpikäytyäni?

KUMU vastaa:

Valmennettavan koettu ja sanoitettu aihe, kysymys, mahdollinen pulma tai toivottu tavoite voi olla isompi tai pienempi, vaikuttavampi tai vähemmän kampittava sekä paljon kaikkea muutakin sopivasti pinnallisemman asian tai usein tiedostamattomastikin syvempien sisäisten haavojen vaikutusten välillä. Harvoin tiedostamme tilannetta ja olojemme todellisia juurisyitä täysin itsekään, koska sisäinen työmme on luonteeltaan kuin sipulin kuorintaa - se etenee kerros kerrokselta ja niin on tarkoituskin.

Ratkaisukeskeinen valmennus toimii läsnäolevana peilinä valmennettavan kasvupolulla ja sisältä kumpuaviin kysymyksiin sekä vastauksiin olipa kyse sitten syistä, seurauksista tai uuden mallittamisesta. Usko tai älä - vastaukset odottavat löytymistään jo sinussa!

Valmennusta voi lämpimästi suositella myös ilman varsinaista tunnistettua ongelmaa. Hyvinvoinnillemme olisikin eduksi, että lisäisimme itsetuntemustamme ja tietoisuuttamme jo ennen haasteiden ja ongelmien kumuloitumista elämässämme sen suuremmiksi kampittajksi tai ehkä jopa näkyviksi terveysvaivoiksi. Ihmisyydelle näyttää olevan kuitenkin valitettavan luonteenomaista tarttua asioihin vasta pakon edessä. Ehkä juuri sinä olet kuitenkin valmis toimimaan toisin😊 Verkkovalmennus toimii erilaisiin tilanteisiin - juuri kunkin omaan vauhtiin sopeutuen.

Tietoisen valmennuksen ja aiempia parempien kysymysten muodostaman hyväksyvän ja turvallisen tilan avulla voit tehdä turvallisia elämysmatkoja itseesi siten, että niin elämää kampittavien muistojen/kaavojen/kipujen/haavojen kohtaaminen kuin irtipäästäminen ja uudistuminenkin mahdollistuvat. Saat tilaa oivalluksille, mahdollisuuksille ja haluamillesi muutoksille. Valmennus tarjoaa siis polun. Sinä valitset kulkea sitä omalla uniikilla ja aivan täydellisellä tavallasi.

Valmennettava päättää aina siitä, miten avoimesti hän on valmennuksen nostattamiin aiheisiin, fiiliksiin ja kysymyksiin kunakin hetkenä valmis antautumaan. Mitään ei ole syytä koskaan pakottaa. Herkkyyden ja haavoittumisen maastossa tapahtuu usein hienoja kasvuasioita, vaikka välillä tuskaillen ja vahvasti tuntienkin. Sekin mahdollistuu valmennuksessa huoletta ja turvassa. Joskus on hyvä pitää reilumpi tauko ja jatkaa yön tai parin yli nukuttua.

Yksikin valmennus voi olla monin tavoin mullistava. Samoin pitkäkestoisempi yhteistyö. KUMU Valmennuksen tavoitteena on kuitenkin saatella sinut kasvu- ja oman elämäsi valloitusmatkalle mahdollisimman pian ihan itsenäisesti. Valmennuksessa voit siis oppia myös tavan valmentaa itse itseäsi ja siten vaikuttaa jokapäiväiseen hyvinvointiisi elämäsi seuraavissa luvuissa. Kun valmennuksessa simuloidaan elämän 'kartan' (teoria) ja todellisen 'maaston' (käytäntö) eroja, on helpompi lähteä oikeasti liikkeelle ja antautua elämän tapahtumiselle.

All you have is all you need.

👉 Voinko osallistua ilman aiempaa kokemusta sekä tarkempaa tietoa siitä, mistä edes haluan lähteä liikkeelle?

KUMU vastaa:

Voit kyllä👍 Tietämättömyys, hiljaisuus ja kokemus hukassa olosta on loistotapa lähteä liikkeelle. Valmentautumisessa et voi epäonnistua tai tehdä riittämätöntä suoritusta. Se ei vain ole mahdollista. Ei oikeasti missään tilanteessa. (Tai korkeintaan vain omassa mielessäsi, mutta tässä asiassa mielesi kyllä huijaa.)

Valmennuksen tarkoitus on mahdollistaa sinun ehdoillasi henkilökohtaiset itsetuntemusta ja tietoisuutta rikastavat elämysmatkat sisäänpäin. Noiden matkojen pääosassa olet aina sinä - ja vain sinä. Tuossa pääosassa voit olla kysyvä tai kysymyksetön, äänessä tai hiljaa, iloinen tai surullinen, läsnä tai hukassa tai aivan mitä vain. Tavoitteena on, että olet ja opettelet olemaan aina mahdollisimman pitkälle juuri sinä. Ja aivan sellaisena kuin todellisuudessa olet. Valmennus auttaa sinua myös itse antautumaan itsenäsi olemiseen - aina se ei nimittäin ole helppoa.

Valmennus muodostaa tilaa. Tila on siitä kummallinenkin ja kiitollisuuden arvoinen paikka, että siellä voi tapahtua hienoja asioita, joita ei ehkä etukäteen ole osannut edes toivoa. Ole siis rauhassa tarvittaessa myös hukassa ja ymmällään. Se voi olla jopa vaikuttavin ovi eteenpäin näissä sisäisissä seikkailuissa.

Nauti valmentautumisesta!

👉 Miksi nuoren ihmisen/nuoren äidin kannattaisi valmentautua sisäisen kasvun saralla - eihän häneen ole ehtinyt kertyä vielä taakkojakaan, ja elämäkin näyttäisi maistuvan ja olevan mallillaan?

KUMU vastaa:

Valmentautuminen ei vaadi olemassa olevia ylitsepääsemättömiä haasteita, ongelmia, turbulenssia tai erityisiä hallitsemattomia haavojen purskahteluita. Niitä ei tarvitse siis jäädä varsinaisesti odottamaan valmentautumisen aloittaakseen. Jos me ihmiset todella uskoisimme ennakoinnin voimaan, emme ehkä jäisikään. Tuolloin moni haaste jättäisi meille ennaltaehkäistynä jopa kokonaan ilmentymättä.

Kuten treenaamme fyysistä kehoamme liikkumalla, voimme treenata myös sisäistä hyvinvointiamme valmentautumalla eli pysähtymällä ja sukeltamalla ulkoisen sijaan sisäänpäin. Nuoret ovat vielä verrattain joustavia ajatustavoissaan, joten heidän voi olla melko ketterää uskaltautua itsensä ääreen - jopa niissä epämieluisammissakin kohdattavissa, joita meistä kustakin kyllä löytyy. Tämä muodostuu väistämättä eduksi elämän edetessä. Kuitenkaan koskaan ei ole myöskään liian myöhäistä avata 'sisäistä arkkuaan'.

Valmentautumisen avulla voimme opetella itseämme yksinkertaisesti paremmin. Pysähtyä ja antaa aiheelle todellista aikaamme pelkän aikomisen sijaan. Pysähtyminen jää usein toisarvoiseen asemaan opetellessamme niin paljon kaikenlaista mielenkiintoista tai mahdollista 'pakkopullaakin' itsemme ulkopuolelta sekä suorittaessamme enemmän vähemmän kaiken aikaa. Valmentautumisen avulla voi oppia tunnistamaan todelliset mahdollisuutensa vaikuttaa omiin valintoihinsa, innostumiseensa, onnistumisiinsa, vuorovaikutussuhteisiinsa ja oman elämänsä kokonaiskokemukseen. Tämä toimii myös äitiyteen valmistauduttaessa ja opeteltaessa. Äitiys on yksi loistavimmista sisäisen kasvun mahdollistajista. Harvemmin hyödynnämme sitä elämässämme tietoisesti, vaikka voisimme.

Itsetuntohaasteet kuuluvat olevan edelleen nuorten kasvava hyvinvoinnin kokemisen kynnys. Tämä, kuten muutkin tutut ja tuntemattomammat kipukohdat saattavat sijaita kuitenkin niin näkymättömissä, että elämä vaikuttaa päällisin puolin olevan aivan kunnossa. Silti vietit sen 'jonkin' turruttamiseen ovat olemassa, ja suunta mahdollisesti tavalla tai toisella viistossa tai sinnepäin hetkellisesti tai pidempiaikaisestikin suuntaamassa. Tämä voi ilmetä yhtä hyvin reippautena ja tunnollisuutena sekä niin sanottuina muinakin kiitettyinä ilmiöinä kuin päinvastaisina tunnistetumpina haasteinakin. Niin jo nuorilla kuten aikuisillakin. 

Ethän jää odottamaan taakan muodostumista liian raskaaksi😊