Kuuletko kumusi?

01.12.2021

Kuuletko sen sisäisen äänen, joka kyselee ja ihmettelee kuiskien tai ehkä jopa huutaen - muistuttaen olemassa olostaan ja ehkä vielä hyödyntämättömistä mahdollisuuksista (tai epäilyjä herättävistä mahdottomuuksista). Joka tapauksessa kumusi haluaa tulla kuulluksi. Sinulle. Milloin kuuntelet?


Kumu = pauhu, jylinä, kumina, kaiku

Ehkä tunnet sen ystävällisenä kuminana, jännittävinä "uusina tuulina". Tai pelottavampana, hankaluuksia ennakoivana epäilynä, kuin voimistuvana pauhuna - jyminänä mielesi mutkissa tai kehosi kivuissa ja säryissä. Se saattaa houkutella sinua pysähtymisen ja kuulemisen sijaan ohittamaan, jähmettymään, pakenemaan tai jopa pelkäämään. Mitä tunnet kumusi viestivän? Vai käytätkö aikasi ennemmin sen pakenemiseen?

Älä pelkää kumuasi. Se on sisäinen aarteesi.

Oletko riittävän hiljaa ja riittävän vastaanottavainen? Kun kuulet kumusi, pysähdy kuuntelemaan. Sisäinen äänesi, syvä tunteesi ja tietosi, tarjoaa mahdollisuuksia - sinun valittavaksesi. Jos jätät kumusi huomiotta, se painuu kyllä taka-alalle piiloutuen sisimpääsi - vaan ei katoa ohitettuna koskaan kokonaan.

Pysähdy & kuuntele sisäistä kumuasi

Oletko onnellinen? Mitä se sinulle merkitsee?

Oletko joskus miettinyt, kuka on kiinnostunut sinusta juuri sellaisena kuin olet? Tai toivonut ja kenties jopa vaatinutkin, että jonkun tulisi olla? Sisäinen kumusi kyselee juuri sinun hyvinvointisi perään. Sitä todella kiinnostaa - juuri Sinä! Kysymykset ovat perustavanlaatuisia, mutta eivät helppoja: Kuka sinä olet? Mitä sinä haluat ja tarvitset? Mikä on unelmasi? Mikä sinua samanaikaisesti estää? Mitä pelkäät? Oletko onnellinen?

Älä tyydy tuttuihin ensimmäisiin vastauksiin. Aidommat ja enemmän omasi saattavat löytyä vasta automaattisten ja opittujen takaa. Oletko valmis ajatustesi, tunteidesi, ymmärryksesi ja toimintasi uudelleen järjestelyyn? Uusin tavoin ja valinnoin voit saavuttaa myös uudenlaisia lopputuloksia. Sisäinen kumusi voi muodostua täydelliseksi osaksi ainutlaatuisuuttasi. Oivallus oivallukselta. Muutos muutokselta.

Kun Uskallat Mahdollistaa Uutta: KUMU - Coaching with Love, Trust and Respect


Kysymyksiä pohdittavaksi:

  • Uskoakseni helpohko: Miten sinusta on tullut sinä? Millainen olet? Oikeasti?
  • Ehkä vähän jo haastavampi: Miksi teet tällä hetkellä sitä (ja niitä valintoja), joita teet? Mihin ne sinua väistämättä ohjaavat? Haluatko mennä todella juuri sinne?
  • Anna tällekin kysymykselle mahdollisuus, vaikka se voi olla melko haastava: Millaisia toistuvia tilanteita tai ihmisiä vedät elämässäsi puoleesi? Mikä oppi niissä piilee sinusta itsestäsi? Miten voit halutessasi muuttaa 'kaavan'?