Onks' aika muuttua?

15.11.2021

Haluatko tutkia tarkemmin henkilökohtaisen tai ryhmäcoachingin mahdollisuuksia sekä saada jalostamiskelpoisia oivalluksia ja ymmärrystä sisäisen kasvun aiheissa? Haluatko pysähtyä kohtaamaan sisäisillä ovilla koputtelevat KUMUsi, laajentaa oman elämäsi karttaa ja voida rohkeasti paremmin? Vaikka mikään ei olisi just' nyt edes huonosti. Kun kiinnostut elämysmatkoista sisäänpäin, LIITY kasvavan KUMU-yhteisömme postituslistalle! Tätä mahdollisuutta et halua missata.


Mitä sulle merkitsee menestys? Mulle se on koko oman potentialin esiin saattamista. Niiltäkin osin, kun ei tunnista sitä vielä olevankaan. Ilman rajoja, ilman ehtoja, ilman kaavoihin kangistuneita uskomuksia ja kovia totuuksia. Tästä syystä haasteet ja erilaiset elämän esteet ovat oivallisia oman potentiaalin esiin nostattajia. Parhaamme tuntuu puristuvan esiin, kun elämän ottaa vastaan sellaisenaan ja kasvuasenteella - ihan kaikkineen.

Tunnet, kun on aika. Voit luottaa siihen. Sisäiset kysymyksesi voimistuvat ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Saatat olla ymmälläsi, mistä niitä oikein virtaakaan. Miksi olemassa oleva ja tähän mennessä hyvinkin tyydyttänyt ei enää vain tunnu samalta? Elämäsi saattaa olla mallillaan, ihan mallillaan, vähän mallillaan, ei mallillaan, vähän sekaisin, aivan kaaosta tai jotain muuta. Muutos saattaa kolkutella ovella - anyway. Se tarjoaa mahdollisuutta, vaikka saattaa tuntua äkkiseltään ajatellen täysin kutsumattomalta vieraalta. Vieraalta, joka on vaarassa sotkea kaikki suunnitelmasi.

Valitse lähellesi ihminen, joka ei ole rinnallasi vain myötäilläkseen vanhaa uskomusmaailmaasi ja mielen karusellejasi. Vaan tarjoaa myös näkökulmaa ja mahdollisuuksia kasvuun.

Kun sanot kyllä ja uskaltaudut dialogiin sisäisen sydämen kumusi kanssa, olet pitkällä. Nauti matkasta. Se lienee elämänmittainen - kaikessa ihanuudessaan ja haasteineenkin. Ota siis hyvä 'asento', ihmettelevä mindset ja paljon kärsivällisyyttä. Anna aikaa, ilman syyllisyyksiä. Harjoittele sitä sitkeydellä. Vahvista rajojasi. Treenaa ja opi. Valitse ympärillesi ravitsevaa tekemistä sekä voimaannuttavia ja rakastavia + rakkaudesta haastavia ihmisiä. He ovat suuri apusi - ärsyttävinäkin. On tärkeää, että läheltäsi löytyy vähintään yksi luotettava ja hyväksyvä ihminen, joka ei ole rinnallasi vain myötäilläkseen (omissa haavoissaan) vanhaa uskomusmaailmaasi ja mielesi karuselleja. Vaan rohkenee tarjota sinulle myös näkökulmaa ja mahdollisuuksia kasvuun. Ihan omana itsenään. Opettele nauttimaan. Kaikesta.

Otatko riskin, että et avaa tätä ovea?

Tee tilaa itsesi kuulemiselle, tutkiskele rauhassa tahtotilaasi ja kartoita oivaltamisen, sisäisen kasvun ja muutosten mahdollisuuksiasi mielenkiintoisten aiheiden parissa. Muista, että 'vapaapudotus' ilman sen kummempaa suunnitelmallisuutta tai valmiita ajatuksia, ideoita ja kysymyksiä sisäisen kasvun starttaamiseen on kuitenkin aina hyvä ja erityisen kannatettava idea. Go with the flow. Tätä ovea ei ole elämässä pakko avata! Otatko riskin, ettet avaisi?

Kun pohdit sisäisen kasvusi ja valmentautumisen mahdollisuuksia:

 • Huomaan hukanneeni itseni! Mitä MINÄ siis haluan ja miten uskallan siirtyä toteuttamisvaiheeseen?
 • "Kuka ohjaa laivaani?" Oman elämäni johtajuuden jäljillä.
 • Kiltiksi itse itselleni! Tärkeät valinnat käytäntöön omien rajojeni vahvistamiseksi.
 • Rakkauden projektina Minä itse <3
 • Rakkauden projektina Meidän Perhe/Uusperhe <3
 • Herkästi vahva vanhempi: Yhteys auki itseeni, yhteys auki lapseeni.
 • FiilisFestarit: Tunteet - oman elämän tärkeät tienviitat. "Nyt avaan oman totuusarkkuni!"
 • UskomusRemontti: "Mussa ei ole mitään vikaa : )" Muutan uskomuksiani, muutan elämääni.
 • Henkilökohtainen ArvoAkatemia: Kohti merkitystä ja itseä kunnioittavia valintoja.
 • Be U! Auta itseäsi ja nauti valinnoistasi sekä elämästäsi.
 • Ole läsnä! Pysähtymällä polut auki omannäköiseen elämään.
 • Uskomuksistani muodostui totuuteni! Vastuu valinnoistani ja näköalat uuteen ja itseni näköiseen elämään.
 • Nauti joka fucking solulla! Haavoittuvaa rohkeutta itsen tuntemiseen ja onnistuneempaan ilmaisuun.
 • Kiire vai paljon kivoja asioita? Asenne useimmiten ratkaisee.
 • Pelkoja päin! Niiden takaa löytyy suurimmat mahdollisuudet.
 • Ihmisyyden jalanjäljillä: Kuka minä olen?

Kokemuksesta tiedämme, että muun muassa näiden aiheiden ja niihin liittyvien kysymysten parista ja niin sanotusti 'takaa' voi löytyä paljon ihmeteltävää, uudelleen punnittavaa ja määriteltävää, irti päästettävää sekä opittavaa. Hyvällä tavalla. Onks' sun aika antaa itsellesi mahdollisuus nähdä elämääsi uusin lasein? Oletko valmis nauramaan vatsasi kipeäksi ja itkemään silmäsi turvoksiin? Ehkä näin ei käy, mutta sekin on tosi ok. Seikkaillaan sisäänpäin ja tunnetaan turvassa - yhdessä. Lupaamme pitää jalat maassa silloinkin, kun sun mielen karuselli on mahdollisesti vauhdissaan.

Onks' sun aika antaa itsellesi mahdollisuus?